About me

Ik ben een Gentse fotograaf gespecialiseerd in kinder- en gezinsfotografie. Ik bied fotoshoots aan zoals "Day in the life" shoots of fotoshoots op verjaardagen, of speciale evenementen als huwelijken of geboortefotografie.

About me

Beauty in general touches me deeply. Photography is my favorite medium to catch this and hug it and cherish it.
I am addicted to nostalgia, I have a very bad memory, and I am very bad with words.
These ingredients keep me behind my camera, catching beautiful moments and telling stories I wouldn't be able to tell in any other way.

Kinderfotograaf Gent

Over mezelf

Mijn naam is Ursula. De dingen die me gelukkig maken in het leven? De natuur en de manier waarop ze tegen ons praat. Mensen die je dingen laten zien met nieuwe ogen, Het alledaagse en het simpele. Maar ook het vreemde en het nieuwe. Reizen bijvoorbeeld, omdat het de ogen verfrist en de ziel uitbreidt. Ik hou van nieuwe dingen zien in het alledaagse. En de beste manier om dat te doen is met mijn camera. Laat me je meenemen in mijn verhaal.

Eén-op-één cursus met menselijke kijk

Mijn interesse voor fotografie begon ver weg en lang geleden. In het Andesgebergte van Peru — waar ik geboren en opgegroeid ben — studeerde ik aan de universiteit voor iets wat me niet echt interesseerde. Ik begon tegen de stroom in te zwemmen en startte met een cursus fotografie. Het waren één-op-één “lessen” gegeven door Carlitos Nishiyama, een kunstenaar en reportagefotograaf met een passie voor de cultuur en leefwereld uit de Andes, die ik erg bewonder omwille van zijn menselijke kijk.

Van Peru naar België

Niet kort erna veranderde mijn leven drastisch. Ik leerde de persoon kennen die nu mijn man is, we kregen een kind en verhuisden naar België. Na verloop van tijd begon ik de fotografielessen te missen. Daarom schreef ik me in aan de Academie van Beeldende Kunsten in Gent. Ik was enorm geboeid door het magische proces van de fotografie: de geur van ontwikkel- en fixeerproducten in een donkere kamer om beetje bij beetje mijn eigen afbeeldingen te zien verschijnen; ik voelde me opnieuw helemaal tot leven komen! Maar wat nog belangrijker is: ik ontwikkelde er mijn eigen taal en stijl, als een andere manier om mezelf uit te drukken.

Focus op geboortereportages, newbornshoots en kinderfotografie

Hoe ik mijn focus verlegd heb naar geboortereportages, newbornshoots en kinderfotografie? Na verloop van tijd heb ik wat afstand genomen van het fotograferen. Of althans, dat dacht ik. In feite ben ik in die periode overgegaan naar een nieuwe fase in mijn relatie met fotografie. Heel de tijd dat ik dacht er niet mee bezig te zijn, was ik eigenlijk onafgebroken ons gezinsleven en de groei van onze kinderen aan het documenteren. Want tijd vliegt zo snel voorbij en kinderen groeien zo snel op; ik wilde dan ook mijn tijd nemen om die periode volledig te beleven. En dat deed ik met fotografie. Achteraf gezien ben ik enorm blij dat ik dit gedaan heb; stel je voor dat al deze foto’s niet bestonden, die tientallen albums die ons eigen verhaal vertellen.

Het klopt dat iedereen foto’s neemt, soms zelfs veel te veel, en dat dit misschien niet speciaal lijkt; maar een verhaal dat verteld wordt door een goede fotograaf is toch net dat tikkeltje anders. Ik hou ervan om mensen het alledaagse en het simpele te laten zien met nieuwe ogen. Laat me daarom ook jullie verhaal vertellen. Laat me een waardevol moment of memorabele fase uit jullie leven vastleggen voor eeuwig, zodat jullie er later naar kunnen terugkijken, kunnen herbeleven en kunnen blijven koesteren.

Mag ik ook jouw verhaal vertellen? Laat me iets weten via de contactpagina.

Afbeeldingsresultaat voor instagram logo