Newbornfotografie aan huis

Waarom newbornfotografie aan huis

pasgeboren

 Newbornfotografie aan huis: eerlijk, mooi & anders 

Ursula Cardenas uit Gent kiest resoluut voor newbornfotografie aan huis. Wat maakt thuisfotografie dan zo specialer dan fotografie in een studio, hoor ik je denken. Wel, ik heb helemaal niets tegen studiofotografie, maar bij mijn fotoshoots probeer ik steeds te zoeken naar eerlijke, mooie en andere foto's en zulke foto's zijn moeilijker te trekken in een cleane studio met witte achtergrond. Bij een fotoshoot van een pasgeboren baby bijvoorbeeld, ga ik op zoek naar eerlijke, levensgetrouwe en persoonlijke beelden. En die trek je nu eenmaal het beste thuis, op een plek waar papa en mama zich het gemakkelijkst voelen.  

Eerlijk, dus niet gekunsteld

Eerlijkheid hangt samen met echtheid. Daarom wil ik geen gekunstelde beelden met poses van de ouders en hun newborn. De sfeer die ik wil oproepen is er een van een ongedwongen traagheid: ik neem de tijd en volg het tempo van zowel de baby als de ouders om tot spontane beelden te komen. 

Als de baby honger heeft, dan gaan we de fotoshoot hiervoor zeker niet stilleggen. Integendeel. Ook huilen en slapen horen er gewoon bij, want ook die momenten wil ik vastleggen omdat het een completere kijk geeft op jullie gezinnetje en achteraf terug herinneringen zal oproepen van hoe het op dat moment was.

pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren

Mooi door het warme nestgevoel

Met mooi bedoel ik niet het perfecte, opgeruimde plaatje dat je terugvindt in boekjes. Ik apprecieer enorm de schoonheid van spontane en ongedwongen momenten die jullie meemaken tijdens de eerste dagen dat jullie elkaar leren kennen. Ik wil dat voor altijd vastleggen als fotografe maar ook als iemand die zelf zo’n warm moment heeft mogen meemaken. Als er toevallig ergens een hoopje was ligt, dan zorg ik er wel voor dat ik het juiste standpunt vind zodat bepaalde storende elementen niet voorkomen op de foto's. Mooi dus, want naast het warme gevoel dat ik wil weergeven, let ik ook op de esthetische waarde van de beelden.

Daarom zijn foto’s van het nestje dat jullie hebben gebouwd thuis veel mooier. Het is een waardevolle herinnering aan hoe het er echt aan toe ging bij jullie voor wanneer jullie newborn groot is geworden. Een herinnering om voor altijd te koesteren.

pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren

Anders: kunstzinnig en met oog voor detail

Anders omdat ik het leven van kersverse ouders in z’n volledigheid wil weergeven. Als ik foto's neem, dan voel ik een drang om een volledig verhaal te vertellen. Hiervoor neem ik foto's van jullie, de hoofdrolspelers, maar neem ik soms ook meer afstand en laat ik me verleiden door bepaalde vormen en kleuren, objecten, huisdieren, enzoverder. Ik ben er van overtuigd dat deze elementen het verhaal vervolledigen. Zaken die er aanwezig zijn spelen zo soms de hoofdrol in enkele van mijn foto’s, of komen anders gewoon voor op de achtergrond. Want ik weet dat die dingen later evenveel herinneringen kunnen oproepen als een portretfoto.

pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren

Ik ben er van overtuigd dat later, als jullie kleintje niet meer zo klein is, deze beelden een speciale plaats zullen krijgen. En wie weet, wordt dit wel een van jullie lievelingsboekjes om samen in te kijken en te praten over jullie eerste dagen samen toen jullie elkaar aan het leren kennen waren. De allereerste dagen waarop jullie kindje in jullie nest was aangekomen.

Wil je meer informatie over Ursula Cardenas uit Gent? Aarzel dan niet om Ursula vrijblijvend te contacteren  . Neem een kijkje naar de prijzen en info.Wie weet komt ze jouw nestje heel binnenkort op beeld vastleggen.

Kom meer te weten, volg me op Instagram en Facebook

Afbeeldingsresultaat voor instagram logo 

pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren
pasgeboren

Comments are closed.