Wat is een “Day in the life” fotoreportage?

Wat is een "Day in the life" fotoreportage

gezinsreportage

Day in the life-sessies zijn geen gewone familiesessies. Er bestaat geen script en er wordt ook helemaal niet geposeerd, maar het is eerder een soort reportage van het gezinsleven zoals het is.  Een “Day in the Life”-sessie  is een geweldige kans om rituelen en routines vast te leggen die zo gemakkelijk als vanzelfsprekend te beschouwen zijn (maar tot het verleden behoren voordat we het goed en wel beseffen). En je zal verbluft staan van het resultaat. Dat beloof ik je!

“Day in the life fotografie” is een term die al geruime tijd de ronde doet, maar eigenlijk moet ik bekennen dat ik hem pas voor de eerste keer hoorde in 2017. En op dat moment dacht ik: “Hé, dit doe ik al zo lang met m’n eigen gezinnetje, vanaf de dag dat onze eerste zoon geboren werd.” Het was iets instinctiefs voor mij, iets wat ik deed zonder er veel bij na te denken of zonder een welbepaald doel. Vandaag de dag besef ik dat mijn reportages een toevallige verzameling vormen, een prachtig visueel samenhangend verhaal van hoe m’n gezin over de tijd gegroeid en veranderd is.

En dit betekent zo veel voor mij, maar ook voor mijn partner en kinderen.

Want mijn kinderen herinneren zich natuurlijk niet hoe ze als kleine baby in slaap vielen in m’n armen, of hoe hun eerste slaapkamer eruit zag.

Ik heb foto’s van m’n peuter die in de keuken zit en kijkt hoe zijn papa de afwas doet, of van zijn pluizige haartjes nadat hij in bad was geweest. Of een foto van z’n geconcentreerde gezichtje wanneer hij voor het eerst begon te kruipen en van mijn dochter met die reusachtige rugzak op de rug, terwijl die rugzak er nu in het echt opeens weer 5 keer kleiner uitziet. Of die afbeelding van ons VW-busje, vol met minikleertjes die in het busje aan het drogen hingen wanneer we ermee op reis waren...

Al die foto's, zelfs de objecten die toevallig tevoorschijn komen, vertellen me een verhaal, mijn verhaal.

gezinsreportage
gezinsreportage
gezinsreportage
gezinsreportage
Hoe zou een dag van jouw leven er nu uitzien? Wat kan ik voor je vastleggen, zodat je het nooit vergeet?
gezinsreportage
gezinsreportage
gezinsreportage
gezinsreportage
gezinsreportage
gezinsreportage

Kom meer te weten, volg me op Instagram en Facebook

Afbeeldingsresultaat voor instagram logo 

Comments are closed.